søndag 1. juni 2014

Discokake.

 Disco kula lagde jeg av en Glassjulekule. Vi hadde en lys lenke med blå, grønne blinkende lys. som jeg stappet oppi kula. Festet den med marsipan. Med god hjelp av min kjære, fikk vi det til.

 Danefigurene har jeg skjært ut i fondant, den blir hard.
 Navnet er sprøytet ut i icing og farget grått.
 Notene har jeg sprøytet ut i icing og tredde notene  på grillpinner.
 Kakene er sukkerbrød som er fylt med krem.

Denne kaka var det sønnen til min kusine som ble konfirmert ha. 

onsdag 28. mai 2014

Heklet liten pung









Selve pungen heklet jeg i garnet PT5. Så målte jeg ut et innerfor og klipte til det, håndsydde det, og tilpasset det inni pungen. Så sydde jeg foret fast til selve pungen. Så festet jeg pungen til bøylen og sydde den fast rundt hele. Så hengte  jeg to charms på og heklet en liten stemorblomst og festet den og satte en liten perle i midten. Dette var et koselig arbeide å drive med. Så kjekt å ha en liten pung til å ha mynter i, i stedet for at de bare flyter i lomma. Skal lage noen som er litt større også, som kan brukes til sminke og litt annet.

mandag 26. mai 2014

Strikkesokker og tovede sokker







 To par strikkesokker til Solveig. Garnet jeg har brukt er PT5 80% ull og 20% nylon. Dette var et mykt og godt garn å strikke av. Jeg kjøpte et nøste blått, ett nøste rødt, ett nøste grønt og to nøster hvitt. Og det  designholdt akkurat til disse to parene. De øverste strømpene fant jeg mønster inne på Drops design nr 116 - 42. De nederste er sokker som jeg har lært inne på en side som heter Bittas design.






Tovede gode sokker til Solveig. Disse er strikket i PT2 100% ull. Disse strikket jeg i to tråder, jeg brukte 5 nøster til sammen. Oppskriften til disse har jeg funnet i Juleideer familien 2012. Når jeg hadde strikket ferdig sokkene, tok jeg resten av garnet og strikket et flak som jeg tovet sammen med sokkene. Så klipte jeg hjerter og sydde på sokkene da de var ferdig tovet. For at Solveig ikke skulle skli på gulvet kjøppte jeg Sock stop. og satte små klatter unner sokkene. dette var meget effekt fullt. Så nå vil hun ikke skli.:-)

Strikkekåpe





Da ble det en strikkekåpe til. Da Tindra ville ha den mørkegrå med mørke rosa knapper, måtte det bli slik. Synes kåpa ble flott i disse fargene. Mønsteret er fraSandnesgarn nr.0912. Denne kåpa er strikket av merinoull superwash babygarn. Dette var et godt garn å strikke av. Denne kåpa strikkes først den nedre delen, så strikker jeg flette kanten, så syr jeg den nedre delen på. Og tar opp masker i overkanten på flette borden for å strikke overdelen. Knappene hekler jeg og legger en knapp inni. tilslutt blir knappen sydd på kåpa lukkes da med store trykk knapper. :-)

søndag 11. mai 2014

Konfirmasjonskake til gutt





Dette var til sønnen av en tidligere arbeidskollega av meg. Marsipankake sukkerbrød, fylt med bringebær og krem. Til blomstene har jeg brukt forskjellige utstikkere.

Konfirnasjonskake til jente.



Her er innbydelsen de skulle ha til konfirmasjonen, de ønsket at jeg skulle prøve å lage den slik som dette på sidene, og om jeg kunne lage de i samme farge. Da var det bare å prøve å farge marsipanen. Hun var også med i Cheerleading og da fikk jeg et bilde av trøya de brukte.









Jeg fikk forespørsel av en arbeidskollega av Jan om å lage en konfirmasjonskake, Det er sukkerbrød med krem og skogsbærsyltetøy. Jeg brukte litt tid på blomstene.