torsdag 31. mai 2012

Fresia av sukkermasse

Jeg elsker å lage blomster, Jeg skulle lage Fresia til en kake, siden har jeg laget mange av disse.
Jeg lager de av blomstermasse eller sukkermasse, Jeg lager en og en blomst på en blomstertråd, tilslutt binder jeg opp en liten bukett, buketten består av 6-7 blomster/knupper og danderer den til. På bildet her er det 6 buketter som jeg har lagt sammen.

tagg flaske kort

Denne flaske taggen lagde jeg til kjæresten til min nevø. hansken er til å putte inn under den ovale pynten.
Disse  flaske taggene lagde jeg til min nevøog mannen til min søster. Disse er morsomme og enkle og lage. Fant en mal på nettet men synes den var liten så jeg forstørret den opp lit, slik at den henger nedover hele flaska.

Barbie kake

Dette er ei kake jeg hjalp ei venninde av meg å pynte, hun skulle ha en kake til barnebarnet sitt og hun var helt tydlig og klar på hvordan kaka skulle se ut, så det var rosa og hvitt som gjaldt. Det er alltid gøy å kunne hjelpe til å pynte en kake, hun hadde kjøpt inn sukkermasse og den var super å kjevle tynn og lage kjolen av. Dette ble et godt resultat og jenta var storfornøyd med kaka.:) Så vi klarte jobben godt.:)

Smørgåstårta

Dette er noe jeg liker å lage, kan lages i mange varianter etter alt en like rå spise, Her har jeg brukt reker og laks, som fyll inni har jeg lagd to forskjellige kremer en med laks, reker, majones, cremefrech og krydder, den andre sausen fruktcoctail, krem, majones, og krydder. Lag den dagen i forveien så setter smaken seg godt og den blir saftig. Kan brukes til mange forskjellige anledninger og faller alltid i snmak. Denne lagde jeg til de ansatte på Hernes.:)

onsdag 30. mai 2012

Synnes kakedrøm

Dette er en kake jeg fant oppskrift i et ukeblad, måtte bare prøve den, Det var et godt valg for denne kaken er smakfull og saftig, og den holder seg godt i kjøleskapet noen dager, Blir enda mere smak jo lengre den står:)
Legger ved oppskriften:)
125gr sukker, 125gr kransekakemasse, 70gr hv.mel, 125gr smør, 2ts bakepulver, 3eeg
Fyll: 100gr. frosne bringebær, 3ss melis.
Ostekrem: 400gr kremost naturell, 100gr smør, 250gr melis, 2ss sitronsaft,
Ha sukker kransekakemasse og 20 gr mel i en food processor, kjør til massen blir korneste. Ha i smøret, delt i terninger og kjør til røren blir helt glatt. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Sikt i mel og bakepulver og bland forsiktig. Hell røren i en smurt form. ca 20cm i diameter, dekket med bakepapir i bunnen, og stek bunnen midt i ovnen ved 160 grader i ca. 30min.
La de frosne bringebærene tine langsomt sammen med melisen. Knus dem lett med en gaffel. Visp sammen romtemperert smør, kremost, melis og sitronsaft. La kaken avkjøles på rist, del den i tre lag og dynk hvert lag med de rørte bringebærene. Smør et tykt lag med ostekrem på hvert lag og legg dem på hverandre. Smør ostekrem på utsiden av kaken og pynt toppen med ev raspet sjokolade.
Jeg lagde en halv posjon mere med ostekrem da det blir for lite med oppskriften.
På toppen lage jeg roser små blomster og Liljer i marsipan og sukkermasse.Det krøllete røde båndet er også laget av sukkermasse:)

tirsdag 29. mai 2012

Brettekort



Boks kort m/tagg går i lilla toner. Dette er et kort jeg har lagd flere ganger, i litt forskjellige varianter.:-)

mandag 28. mai 2012

Konfirmasjonskake



Dette er en kake jeg lagde til barnebarnet til min samboer. Hun ønsket seg en bok med et lite vers som hun hadde. Det er sukkerbrød, med krem og vaniljekrem og friske jordbær. Blomstene har jeg laget selv. Det er en del arbeide men det er gøy å lage. Brukte sukkermasse og marsipan, det er en god masse og lage blomster i. Hun ville ha burgunder og rosa farger. Konfirmanten ble fornøyd med kaka og den ble god i smak.
Det ble en veldig koselig konfirmasjon, og moren Ann-Cathrin hadde laget et nydelig bord, God mat og mange gode kaker. Hun hadde også laget en aldeles nydelig kake til konfirmanten:)

Konfirmasjonskort


Det var en venninde av meg som hadde en konfirmant, og da ville jeg lage et lite kort til henne. Denne type kort liker jeg veldig godt å lage, de er enkle og lage med samtidig veldig dekorative .Det heter serviettbretteing. Jeg valgte lilla og lite mønster på arkene. Og med et lite magebelte synes jeg de blir flotte. Dette er et kort som er morsomt å lage.