onsdag 30. mai 2012

Synnes kakedrøm

Dette er en kake jeg fant oppskrift i et ukeblad, måtte bare prøve den, Det var et godt valg for denne kaken er smakfull og saftig, og den holder seg godt i kjøleskapet noen dager, Blir enda mere smak jo lengre den står:)
Legger ved oppskriften:)
125gr sukker, 125gr kransekakemasse, 70gr hv.mel, 125gr smør, 2ts bakepulver, 3eeg
Fyll: 100gr. frosne bringebær, 3ss melis.
Ostekrem: 400gr kremost naturell, 100gr smør, 250gr melis, 2ss sitronsaft,
Ha sukker kransekakemasse og 20 gr mel i en food processor, kjør til massen blir korneste. Ha i smøret, delt i terninger og kjør til røren blir helt glatt. Tilsett ett egg av gangen og rør godt mellom hvert egg. Sikt i mel og bakepulver og bland forsiktig. Hell røren i en smurt form. ca 20cm i diameter, dekket med bakepapir i bunnen, og stek bunnen midt i ovnen ved 160 grader i ca. 30min.
La de frosne bringebærene tine langsomt sammen med melisen. Knus dem lett med en gaffel. Visp sammen romtemperert smør, kremost, melis og sitronsaft. La kaken avkjøles på rist, del den i tre lag og dynk hvert lag med de rørte bringebærene. Smør et tykt lag med ostekrem på hvert lag og legg dem på hverandre. Smør ostekrem på utsiden av kaken og pynt toppen med ev raspet sjokolade.
Jeg lagde en halv posjon mere med ostekrem da det blir for lite med oppskriften.
På toppen lage jeg roser små blomster og Liljer i marsipan og sukkermasse.Det krøllete røde båndet er også laget av sukkermasse:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar