lørdag 23. juni 2012

Sjokoladekake superenkel

Sjokoladekake.
Solveig hadde lyst på sjokoladekake her. Da ble det denne, den er superenkel og lage, smaker kjempegodt. Og kan serveres med og uten tilbehør.
oppskriften er:
100 gr. smør
150 gr. kokesjokolade
2 dl. sukker
2 egg
1,5 dl. mel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

smelt smør og sjokolade i en kjele. tilsett resten av ingrediensene i kjelen, ha røren i en liten form.

Stekes ved 170 grader i ca 20-30 min.

tirsdag 12. juni 2012

Kylling, reker med stekt ris


Denne må du bare prøve, den er enkel og veldig smakfull, Fullgod som en middag eller som en vennindekveld, jeg serverte bare hvitløksbaguett ved siden av, her kan du også lage en helt enkel salat til.
Hvis en ønsker mere smak kan en også tilsette frisk chili eller hvitløk. :)

Retten består av:
til 4 personer.
4 stk. kyllingfileter, skjæres opp i strimler.
1/2 stk. purre, deles langs vaskes godt og skjæres i skiver
1stk. paprika skjæres i treninger.
2 dl renset reker.
3stk. store champinjoner, renses deles og skjæres i skiver.
2 dl. frosne grønne erter.
4 dl ris kokes opp etter anvisning.
4 egg, haes i en bolle og vispes lett sammen.
Til krydder brukte jeg bare salt og grovmalt pepper, Jeg brukte litt olje og smør som jeg stekte alt sammen i.

Først stekte jeg kyllingbitene, stek de i to omganger så de ikke bare står og koker, ha i purre, paprika og champinjonger og la det steke litt, ha så i risen og ertene og la det steke litt. tilslutt hadde jeg i reker og den sammenvispede eggene, la det surre litt slik at eggene fester seg.
Ved servering brukte jeg soyasaus som vi hadde over.
dette smakte veldig godt, så absolutt å anbefale

lørdag 9. juni 2012

Jentekveld med kakedekorering


Fredag den 08-06-12 Var jeg hos Ann-Cathrin på jentekveld:) med innlagt lynkurs i kake pynting:)
Her er våre resultater, Bilde 1 Elisabeth, bilde 2 Anette, bilde3 ElseLill, bilde4 Tone, bilde5 Kristine, bilde6 Marianne, bilde7 Ann-Cathrin, bilde 8 Tordis.
Det ble en helt topp kveld, med en alletiders vertinne som disket opp med god mat til oss, ikke nok med det, hadde hun bakt en liten kake til hver og en så alle kunne pynte sin kake til slutt, når pynten var laget, Tilogmed sjokoladekrem til å ha rundt kaken hadde hun laget. Vi laget roser, carlaer, også hadde Ann-Cathrin mange smarte utstikkere som hun hadde shoppet på nett, og disse fikk vi lekt oss med, vi vet alle nå hvem som er best nett shopper, og hvem som får jobben for oss.:) Tusen takk alle sammen for at jeg fikk være en del av dere på denne kvelden. Kos meg masse. Hørte noen ønsket mer og da kommer jeg gjærne.:) Hver og en kake er så nydelig:) Flinke var dere alle sammen:)

torsdag 7. juni 2012

Telys serviettkorteske


Dette er en smart og kjempekoselig gave /kort å få. I denne boksen er det plass til en pk. små servietter og tre telys. jeg lærte og lage på et kurs jeg var på for en stund siden.:)

Brettekort med tagg.



Jeg måtte bare prøve de nye diesene mine. Hjørnedieser fra Cherry Linn og den store er fra Marianne. Arkene jeg har brukt er fra Pion Arkene er så dekorative i seg selv at jeg ikke trenget å pynte så mye.: spennede å prøve noe nytt.

onsdag 6. juni 2012

Tryllekort m/pike


Har laget enda et tryllekort. Dette er ark fra Maja Design, lantliv/ næra sjøen/sommarbris. Arkene er så pene at en trenger ikke så mye pynt på kortet.

Brettekort m/dame.


Et nytt kort. Hadde et ark som jeg har hatt liggende så lange, men nå fant jeg ut hvordan jeg skulle gjøre det. Det er Glitzy ark. Med bilde fra kort gleder. Min datter skulle ha noen bursdagskort liggende i tilfelle hun fikk brukt for et:) Så da blir dette til henne.

tirsdag 5. juni 2012

Rumpekake

Dette er en populær kake blandt menn.. :) her har jeg sprayet på en bamse, ved å legge en sjablong på kaka. Kaka er en sukkerbunn som er fylt med krem, vaniljekrem og syltetøy.:) Denne lagde jeg til gutta på Hernes.:)

mandag 4. juni 2012

Vippekort m/tekst stempel


Bestillingskort til ei jente. Enkelt kort, Her har jeg brukt Bello Patello, Inkido papir fra Pion design. Disse arkene liker jeg veldig godt, i søte duse farger. arket er så pent i seg selv at en trenger ikke så mye pynt på kortet.

Tryllekort m/fargelagt stempel


Bestillingskort. Malt stempel, Dette kortet er til å vippe opp fronten, På innsiden valgte jeg bare å bruke et stempel, og lage en liten bukett med blomster. Ideen til dette kortet fant jeg inne på scrappedamene.

Brettekort


 Brettekort er enkle og morsomme å lage. På dette kortet har jeg brukt Maja Design ark, "fika"

lørdag 2. juni 2012

Tovet vinhøne/vinnisse/rallar


 
Disse lærte jeg å lage av Anne Lise en av damene jeg bodde sammen med på Hernes, disse er bare så flotte, Har blitt helt bitt av basillen på å lage disse. De er strikket i ull og blitt tovet
Det er Vinhøne og Vinnisse/ rallar til å ha en vinbag inni. De kan også brukes til å oppbevare plasposer inni. Og sikkert mye annet også.
Kjempefine gaver til en som har alt.

Origamieske kort med lokk




Mine foreldre hadde 55 års bryllupsdag, da  måtte jeg ha et kort, Å kjøpe en smaragd ble litt dyrt så da kom jeg over denne " diamantesken " fant jeg ut at den var perfekt, jeg synes var morsom å lage, og som en også kan pynte på mange måter. Denne malen fant jeg i ett trykk.

telyskort,sjokoladekort

Her er det to kort jeg skulle gi bort, det avlange kortet er til å legge en stor avlang sjokoladeplate inni.
Det andre kortet er et telyskort, det er da en eske inni kortet med plass til 6 telys, Kortet ser ut som en bok, Skal en gi en liten gave er slike kort fine. Kan også legge andre ting inni kortet.

fredag 1. juni 2012

Kjærlighetskake


Denne kaka lagde jeg til niesa mi, som hun skulle gi i bursdagsgave til sin kjæreste. Og da måtte det bli rosa, rød og hvitt. Rosene lager jeg selv, en rose består av 10 deler. Det er sukkerbunn, som er fylt med krem, vaniljekrem og syltetøy.

Bleiekake

Skulle gi bort en visittgave til ei venninde, hadde lyst å gi noe annet. Og fant ut å lage en bleiekake, denne var ganske morsom å lage, og morsomt å gi bort. Pynta den med litt baby tøy, og bamse.
Også lagde jeg ei bleiekake for ei venninde av meg som hun skulle bruke som gave. Her kan en variere med hva en vil pynte kaka med. En litt anderledes og morsom gave og gi bort.