søndag 11. august 2013

Bryllupskake Kristine og Tom








Denne kaka lagde jeg til min samboers datter Kristine og Tom Andre som giftet seg i helgen.
Den øverste kaka er et sukkerbrød med krem og bringebær fyll
Den 2 kaka ovenfra er en Red Velvet kake med hvit kremost fyll. Jeg lagde også et lite vann med en stor fisk som vaket på denne kaka bak brudgommen, men det gjorde jeg etter at jeg hadde tatt disse bildene, i stedet for rosene som ligger på bilde her.
Den 3 kaka ovenfra er en sjokoladekake med nougat fyll og hvit sjokolade krem.
Den nederste kaka er et sukkerbrød med skogsbærfyll og vaniljekrem.
Hver rose består av ti deler som jeg har lagd i marsipan og sprøytet med airbrush 6 lag.
Hjertene med initsialer er laget i en sukker masse som er formet som hjerter og tørket.
Smykkeskrinet nede har jeg også laget i en sukkermasse som er tørket, det er laget i to deler som jeg har limt sammen, før jeg limte det sammen, fikk jeg kopiert bilde av brudeparet over på en serviett som jeg har fått limt på srinet med lim som jeg lager, Inni smykkeskrinet la jeg et sort lite stykke tyll med ringene oppå, på bilde her har jeg ikke lagt på tyllen enda.
Brudeparet er av porselin, noe som Kristine og Tom Andre har kjøpt selv.

torsdag 1. august 2013

Bleietraktor



Da ble det til en bleietraktor, Synes det er gøy å lage disse.:-)

Brodert babyteppe









Har lagd noen forskellige babytepper i år. Ville lage et litt annerledes teppe også. Så jeg fikk hjelp av min gode venninde Wenke, til å tegne over fire forskjellige motiver over på lerret, så fikk jeg jeg hjelp i strikkebutikken hvordan jeg skulle legge vatt bak hvert bilde før jeg begynte å brodere, Så tok jeg mine promakertusjer og fargela noen detaljer på bildene, noe som gir en fin effekt. så begynte jobben med å brodere hvert bilde. Da alle fire bildene var klare måtte jeg til Wenke og få hjelp igjen til å få satt sammen bildene i Patwork, noe jeg aldri har gjort før, Det ble ganske fint, Når alle bilder og alt stoff var sydd sammen la vi vatt i mellom også hadde jeg kjøpt fleesstoff med Ole brum og de andre som vi bruke som bakteppe. Så sydde jeg på en rosa båndkant av flees, og håndsydde bakkanten.
Det ble litt av et prosjekt. Tusen takk til Wenke for god hjelp:-)

Bursdagsgave



Skulle lage en bursdagsgave til en tante og onkel av Jan de feiret 130 års lag i sommer.
Lagde et trykk på lyset med bilde av en falkunge, strikket et par kluter, også lagde jeg en serviettkort eske med telys og en pk, små servietter. Kjøpte en hvitvin og en oppvaskbørste på Claes Olsson, og satte alt sammen i en kurv, så ble det en fin gave og gi bort. Noe de begge satte stor pris på.

Strikkekluter



Jeg har en side på facebook hvor det i 7 uker har vært en along med en ny strikkeklut hver torsdag, og det har blitt noen fine kluter, som jeg kommer til å strikke flere av også, disse er jo fine som gaver også, noe jeg har brukt som mange ganger nå. De er strikket i Tuva helårsgarn, bomull som jeg kjøper på Euro pris.
Det nederste bilde er en gave jeg ga til Kaia da hun hadde bursdag, oppvaskbørsten er kjøpt på Claes Olsson så bant jeg med et fint bænd to strikkede kluter.