tirsdag 28. august 2012

1970 talls fest






Vi skulle på 1970 talls fest. Det er slik at Jan og hans søskenbarn treffes hvert annet år. De lager en komite for hver gang, Legger opp til underholdnig og oppgaver, det blir premieringer, mat og drikke og masse sosial samvær.
Da var det jo bare å begynne innhenting av klær og utstyr. Jeg ble konfirmert i sept. 1974 og hadde derfor smykker og ringer jeg hadde fått i konfirmasjonsgaver, så de var det bare og pusse opp igjen. Olaveske var noe de fleste jenter hadde på 70 tallet, det var populært, fikk vi ikke kjøpt vesker lagde vi de selv. Noe jeg gjorde til dette partyet også, Åletrange bukser med ekstrem sleng var jo også noe alle hadde, jeg husker det ble rene konkuransen om å komme på skolen med den største påsydde slengen i buksene, så jeg fant en bukse og sydde den om med sleng. Blusen skulle ha lange snipper, noe jeg også greide å få tak i. Poncho var også noe av et must på 70 tallet, jeg var heldig og fikk tak i en orginal poncho. Jeg greide også å få tak i et ukeblad som var datert 24 sept. 1974, og min konfirmasjonsdag var 26 sept. 1974. :) Så noe av det vi inntok mye og i mengder av på slutten av 70 tallet når jeg flyttet til Oslo var å gå på LaBoheme i Ullevålsveien og kjøpe Mateus rosevin. Husker at på alle border i lokalet sto det Mateus flasker med et stearinlys og brandt. :) Dette var livet.
Vi hadde en utrolig morsom og livlig kveld på alle måter. Platespillereren og masse gode 70 talls plater fant også veien til vårt party, noe vi alle hadde stor glede av utover i de små nattetimer. Gleder meg til om to år, for da skal Jan være sjef, kan jo bli spennede på mange måter det. hehe..

søndag 26. august 2012

Eplekake


Det er viktig å ha god hyttekos når en er på hytta. Jeg elsker å bake, og dette er en saftig og god eplekake, den holder seg godt i mange dager. kjenner en gutt som heter Morten som er helt avhengig av denne kaken, derfor hender det at jeg baker den til han og da er det tomt ganske raskt.
Dette er en oppskrift jeg fikk for mange år siden, når jeg tenker etter er det nærmere 30 år siden, av ei som heter Mary.

Eplekae
2 egg
2 dl farin
dette piskes godt

1 dl. melk
60 gr margarin
kokes opp og avkjøles:()

3 dl mel
2 ts bakepulver
siktes og blandes inn

jeg pleier å dobble oppskriften og da holder den til en form på 26-28 cm

3 epler ( jo mere du har i jo saftigere om ere eplesmak får den)
kanel
sukker

steketempratur er 200 grader
steketid ca. 3/4 time. legger gjerne over bakepapir etter en stund jeg for å slippe at den blir for mørk.:)

lørdag 25. august 2012

Tårnfalk




Tårnfalk som jeg fikk anledning til å se, det var bare en igjen i reiret, den var ganske stor. Så ut til at den hadde så lyst til å fly. Mens jeg fotograferte den fant den ut at den ville fly ut av redet sitt høyt oppe under taket. jeg har aldri sett en tårnfalk, heller aldri opplevd å se den fly ut av redet første gang så dettte ble en stor opplevelse for meg. tenker enda på at jeg fikk muligheten til å se den. Bildene er kansje ikke så klare for jeg måtte ta de igjennom et vindu og på lang avstand for at jeg skulle få mulighet til å ta bildene.:) Dette er nok en av sommerens store opplevelser..)