onsdag 18. desember 2013

Bord pynten til bryllupet







Vi leide et lokale av Kongsvinger skytterklubb, dette var et pent og romslig lokale, det ligger like oppunder festningen.
Her er bordene klare for å ta i mot gjestene. På bordene har jeg brukt linduker med underduker slik at det blir penere.

tirsdag 17. desember 2013

Hjemmelaget fiskesuppe




Kveitekjakar, har jeg fått av Helge fra Vega. blåskjell, ørret.
Jeg hadde kokt fiskekraft som jeg hadde liggende i fryseren.
Purre, gulrot, chili, hvitløk, fenikkel Fløte.
Jeg smelter litt smør i en litt stor kjele, har i mel og blander i fiskekraft og fløte, lar det koke seg godt inn, jeg lar den være god og fyldig.
Når den har kokt seg litt inn har jeg i chili, vitløk og strimlet gulrot og lar det småkoke litt. Kveitekjakane har jeg kokt i fiskevannet slik at jeg får renset de før jeg har kveita i supppa.
Så tilsetter jeg strimlet fenikkel, strimlet purre og ørreten som jeg har skjært i tærninger,Så tilsetter jeg kveita, smaker til med salt, og evt. litt mere chili.
Så setter jeg opp varmen slik at det koker så heller jeg i blåskjellene som jeg har skrubbet, og fjernet de skjellene som er åpne og ødelagte, så legger jeg på lokket, og passer på og røre om litt underveis.
Til suppa hadde jeg osterundstykker.

fredag 13. desember 2013

Bordkort/Bryllup






Eskene fikk jeg av Veronica siden hun hadde så mange etter barnedåpen. Jeg tok en sirkel og stanset hull i alle lokkene, over hullet brukte jeg overhead plastark.
Nedi esken brukte jeg et bilde Kjersti Holtet har tatt av oss, en dag vi var sammen i Vigelandsparken for å bli fotografert, Noe som er oss, Jan med pc. og jeg med håndarbeide i hånden, det var mange som trakk på smilebåndet når disse bildene ble til.
Svanene var noe jeg også brukte i innbydelsen,bordkort og takkekort, det samme er det lille hjerte i sharms,blomsten og sommerfuglen som jeg også har brukt igjennom på alt.
Svanene er en marianne dies som egentelig blir brukt liggenede, men jeg hadde lyst å ha to svaner som liksom fløt over vannet. som også lagde et hjerte seg i mellom.Så jeg fikk lagd noen små papirfester slik at de kunne stå oppreist. Jeg ble godt fornøyd med resultatet.

Postkasse til julekort