søndag 12. januar 2014

Forskjellige kaker

























Her er et lite utvalg av kaker fra 1990 tallet og opp til i dag, mye forskjellige kaker har det blitt. Mange har krevd litt mere enn andre. Kakene er laget i enten marsipan, krem, eller sukkermasse. Blomstene er håndlaget og noe av den andre pynten også.

lørdag 4. januar 2014

Kvikklunsj lue



Dette er de nye påskeluene. Jeg kjøpte 2 nøster av hver farge av viking  Sportsragg. Oppskrifter ligger det flere av ute på nettet. Disse var enkle og morsomme å strikke, og på pinne 3.5 gikk dette raskt. Av de nøstene fikk jeg tre luer og ett par sokker.:-)

fredag 3. januar 2014

Hjemmelagde julegaver














Her er noen av strikkeprosjektene mine denne høsten. Som ble julegaver til mine gode bonuser :-)Asbjørn som er en svensk dansk gårdshund måtte få en genser da i marius, denne har jeg strikket i garnet cortina som jeg har kjøpt på coop. Matmor Kaia fikk også marius genser siden hun ønsket seg det, denne har jeg strikket i smart garn fra sandnesgarn, og til slutt fikk hun et pannebånd men synes det ble litt høyt så det ble gjort om til lue med dusk.
Så ble det en genser til Torgeir denne måtte jeg strikke en god del lenger enn oppskriften. Denne ble også fin og passet perfekt jeg  strikket den i smartgarn, og mønsteret er hentet fra et hefte til fjells.

Hjemmelaget sylte





Jeg kokte et stykke ribbe uten ben. Når det var ferdigkokt tok jeg av svoren og delte ribben i biter. Jeg blandet gelantinpulver, salt, pepper, nellik, allehånde og ingefær.
Så la jeg et lag med svor, krydderblanding, kjøtt, krydder lagvis så avsluttet jeg med å legge over resten av svoren, pakket den godt inn og satte den under press i 7 timer, da hadde den satt seg og smakte nydelig. Denne kommer jeg helt klart til å lage mere av.
Du kan også bruke rå ribbeside gjøre det samme, men da tilslutt pakke den inn i et rent håndkle og knyte bomullshyssing rundt, så koke den og legge den under press. :-)

Takkekort til bryllupet vårt





Det ble noen takkekort å lage, her brukte jeg de samme arkene som jeg hadde brukt på innbydelser og bordkort, svanene, charmshjerte, blomster, og bånd er like. Bildene på takkekortet er det Kjersti Holtet som har tatt, henne kan jeg anbefale på det sterkeste hvis dere skulle ha behov av en fotograf. Hun er både dyktig og hyggelig. Det har vært moro å lage disse takkekortene, teksten har jeg skrevet ut fra pc, og gjort den litt personlig.