onsdag 19. mars 2014

Nudelsuppe



I dag hadde jeg lyst å lage suppe. Eggenudler kjøper jeg på Asia mat, de har noen gode nudler.
 
til  personer trenger du:
 
1,5 ss revet frisk ingefær
2 fedd revet hvitløk
1 stk. finhakket rød chili.
6 stk. vannkastanjer
salt
olje
1 pk. kyllingkjøttdeig.
Alt dette blandes i kyllingkjøttdeigen, og lages små boller som stekes.
 
1,2 ltr. vann
1 stk. kyllingbuljong
kokes opp, og ha i de ferdigstekte kyllingkjøttboller.
 
ha vann og en grønnskasbuljong i en kjele og kok opp vannet ha i den mengde med nudler du ønsker og kok de møre, sil så av vannet.
 
Ha i litt fiskesaus (pose)  lime, salt og grovmalt pepper.
3stk, vårløk finstrimles.
6 stk. frisk grønn asparges. knekk av den nederste delen av aspargesen og skrell den litt oppover stilken med en skrelller.
skjær av toppene og hakk resten i passlige biter.
 
ha aspargesen over kjøttbollene og la de koke et par minutter, ha i vårølken og nudlene og la det koke opp litt,
Grovhakk koriander og ha over suppa.
Jeg raspet også et fedd ekstra med hvitløk som jeg hadde i suppa samt en halv chili, for å få litt mere sting i suppa.
Server med hvitølksbrød eller ferskt grovbrød.
 



tirsdag 18. mars 2014

Bursdagskort











Jeg hadde ikke mere kort liggende, så jeg måtte begynne å lage litt. Det er ikke alltid jeg klarer å gjøre noe da er det kjekt å ha noe liggende, som jeg kan bruke.

Kort 1. Det kortet med roseark, heter Från mitt hjarta II, hjartas gømma. Dette er Pion ark, de arkene er bare nydelige å lage kort av. På forsiiden har jeg stanset ut et hjerte et ark som heterVintage Summer Basic 1903 som er pynet.

Kort 2.  Dette kortet er laget i Maja Design Vintage Summer Basic. Her har jeg også pyntet forsiden med et hjerteark er fra Samme, som er pynet med perler og blomster..

Kort 3. Dette kortet er laget med et ark som heter Fairy belle Collection "aquarelle". Bilde har jeg fra et ark jeg kjøpte på Drømmehjørnet. Så har jeg pynet med blomster og perler, så stanset jeg ut en sommerfugel .

Kort 4. Her har jeg brukt et ark som heterSpring Time/Romantic Roses fra Inkido. Jeg har også brukt arket på begge sider for å lage litt effekter på kortet, Bystestaivet og tråsnella, har jeg fått. Men de kan også kjøpes ferdig utstanset eller en kan stanse de ut selv.  Så har jeg pynet litt med fjær og blomster.

Kort 5. Dette kortet er til å legge en liten sjokolade i eller noe annet som passer oppi kortet,.
Jeg lagde to tagger som jeg pynet litt. Arket som jeg har brukt heter Vintage Summer Basic 1933.
Her har jeg også stanset ut pynteborder for å få pene avslutninger.

Kort 6.
 er til å legge en..gr. sjokolade i. Her har jeg bare pynet litt med blomster, scarms, bling, og bånd, og et stempel trykk. Arket er brukt på begge sideer da jeg får en fin effekt på kortet. Så har jeg brukt en utstanser for å lage en fin avsluttning, på arket.

Kort 7. Er et enkelt men morsomt brettekort, Her har jeg brukt tre forskjellige ark, men pynetarket som jeg har brukt heter Papirdesign, Lykke, Rosa Pioner dette arket har jeg brukt begge sider av, og det rosa ensfargede er BoBunny a gift of love. Den runde rammen på forsiden har jeg kjøpt. Så har jeg pynet med pærler.

Hjemmelaget snitzel







Hjemmelaget snitzel er noe jeg lager ofte, dette er både smakfullt og enkelt å lage.
Jeg kjøper hel eller Svin ytrefilet i Sverige, hvis jeg får kjøpt i  tykke skiver deler jeg de, så banker jeg de ned på begge sider. Så blander jeg fløte, egg, salt og pepper. Så har jeg strøkavring i en flat bolle. Så har jeg snitzlene i eggeblandinen, så over i strøet. I forveien har jeg varmet opp en panne med flytenede smør og olje, det krever litt olje til steking.
Så tar jeg en pose med frosne erter, og et par med finhakket løk, da bruker jeg den gule løken.  Så tar jeg frosne erter, løk, salt og pepper i en stekepanne med olje, så freser jeg dette sammen. 
Til dette serverer jeg poeter og sitronskive, dette blir smakfullt og saftig.

søndag 16. mars 2014

Strikkeklær til vår prinsesse.














Sokkene, skjørtet, buksa er strikket i sisu ullgarn, dette er rester av garn jeg hadde liggende,.'Smetteskjerfet og kjolen er strikket i babyull lanett str.2 år. Kåpa er strikket i mini duett. str.2år. Lua er strikket i cortina, en oppskrift som jeg selv har laget.