I dag hadde jeg lyst å lage suppe. Eggenudler kjøper jeg på Asia mat, de har noen gode nudler.
til personer trenger du:
1,5 ss revet frisk ingefær
2 fedd revet hvitløk
1 stk. finhakket rød chili.
6 stk. vannkastanjer
salt
olje
1 pk. kyllingkjøttdeig.
Alt dette blandes i kyllingkjøttdeigen, og lages små boller som stekes.
1,2 ltr. vann
1 stk. kyllingbuljong
kokes opp, og ha i de ferdigstekte kyllingkjøttboller.
ha vann og en grønnskasbuljong i en kjele og kok opp vannet ha i den mengde med nudler du ønsker og kok de møre, sil så av vannet.
Ha i litt fiskesaus (pose) lime, salt og grovmalt pepper.
3stk, vårløk finstrimles.
6 stk. frisk grønn asparges. knekk av den nederste delen av aspargesen og skrell den litt oppover stilken med en skrelller.
skjær av toppene og hakk resten i passlige biter.
ha aspargesen over kjøttbollene og la de koke et par minutter, ha i vårølken og nudlene og la det koke opp litt,
Grovhakk koriander og ha over suppa.
Jeg raspet også et fedd ekstra med hvitløk som jeg hadde i suppa samt en halv chili, for å få litt mere sting i suppa.
Server med hvitølksbrød eller ferskt grovbrød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar