tirsdag 30. oktober 2012

Postkasse til å ha julekort i






Denne bare måtte jeg lage, har sett mange forskjellige av disse. Så fin å ha på bordet eller benken til å ha alle de andre fine julekortene i løpet av jula.
Denne har jeg laget av papir fra Pion det arket som er brukt på bakveggen innvendig og på sidene og bakveggen på utsiden heter Silent Night Angels choir- PD2802
Bilde arket på baksiden og foran er også Silent Night men heter Cut out sheet.Har også brukt innvendig et ark som heter Till Mor Riddarsporre.En trenger to ark av hver for å få nok.
Rosene på toppen har jeg stikket ut fra en dies fra <marianne dies>  båndet er kjøpt hos Søstrene Grene. De to brune hjertene har jeg stanset ut med en hjerte puncher.
Har brukt smal bølgepapp bak bildet fora, der har jeg også lagt litt osteklut. Postkassas ferdige mål er 20cm høy og 16cm bred og 6cm dyp.
Denne var velgig morsom å lage.:) kommer nok helt sikkert til å bli flere av denne.:)

tirsdag 23. oktober 2012

Kjøttboller/Kjøttbrød Smakfulle






Jeg hadde lyst på noe med litt smak og som var litt saftig. Så vi fant en oppskrift på nettet, som jeg pynta litt på.:)
Jeg hadde 1,2kg Kjøttdeig av okse som jeg kjøpte på tilbud i går. Så jeg hadde alt i kjøkkenmaskinen. Tilsatte:
1 stor rødløk og 1 stor gul løk. finhakket det , og hadde det i stekepanna til den ble myk.
2 dl. brødrasp, har du ikke kan du bare kjøre litt loff i en foodprosesser.
ca 4dl. melk, den skal være myk og saftig deigen.
3ts. salt
3 ts grovmalt pepper
tok en god bunt med bladpersille som jeg finhakket ca. ( 8ss)

Blandet alt sammen godt i kenwooden min:)
Så lagde jeg kjøttboller av halvparten, tok den andre halpaten og hadde i en brødform som jeg hadde kledd med bakepapir innvendig. Og stekte den ved 200grader i ca. 40 min.

I dag bruke jeg poteter, frisk dampet blomkål, tyttebærsyltetøy, og fløtesaus og kjøttboller dette smakte godt:)

Kjøttbollene kan også, spes med finhakket chili, og finhakket vitløk og litt lime og ett egg eller to alt etter som hvor mye deig du har.. da blir det en litt annen smak. '
Til kjøttbollene kan du også lage en tomatsaus og ha pasta ved siden av da får du en helt annen rett. Så her er det flere muligheten av denne deigen:)
Av det jeg lagd ei dag har jeg fire middager, noe som er godt å ha litt i tilfelle vi har det litt travelt en dag.

lørdag 20. oktober 2012

Kake, kort og blomst til Randi













Bake en bursdagskake er lenge siden jeg gjorde hjemme, men nå var det mammaen til Joakim som fyller år å da måtte jeg lage en kake til henne. Jeg baker alltid sukkerbrød selv dette ble stort 16stk. egg:)
Jeg kjøper alltid kremfløte i sverige mye billiger og mye bedre å piske, det flyter heller ikke ut slik som den norske, og ikke minst prisen da 15,70 sek. for en halv liter.
Jeg blander litt krem og vaniljepisk ( den må piskes først:) denne er kjempegod og billig 10.50 sek:)
i en bolle. begynner å fylle sukkerbrødet først med den blanda blandingen så legger jeg bærene, så tar jeg et nytt lag med ren pisket krem. sånn gjør jeg på hvert lag:) og tilslutt krem over hele kaka. Så setter jeg kaka i kjøleskapet og lar den stå gjærne natten over for så å legge over marsipanen.:) All pynten har jeg laget på forhånd.:) sommerfuglene tar jeg en pensel og litt konditorfarge og maler på litt detaljer setter så følerhorn på. Da bruker jeg støvbærere som jeg også bruker til blomster:)
Kortesken er et serviett og telyskort. Dette er en kjempefin gaveide, nbår en bare skalgi en liten oppmerksomhet. Så lagde jeg en lønnebladsbukett til henne, nå begynner det å bli dårlig med lønneblad så nå er det ikke mange flere jeg får gjort i år.:) 

lørdag 13. oktober 2012

Dorthe skappelgenser



Så ble det Dorthe Skappel genser på Solveig. Denne var super enkel å strikke. Armer for og bakstykke hver for seg. Så er det godt å ha en symaskin og sy sammen alle sømmer. Det gikk en del garn til denne genseren. Garnet har jeg kjøpt på Garnstua på Kongsvinger, der er det alltid like koselig å komme inn og en får god hjelp.:)