onsdag 18. desember 2013

Bord pynten til bryllupet







Vi leide et lokale av Kongsvinger skytterklubb, dette var et pent og romslig lokale, det ligger like oppunder festningen.
Her er bordene klare for å ta i mot gjestene. På bordene har jeg brukt linduker med underduker slik at det blir penere.

tirsdag 17. desember 2013

Hjemmelaget fiskesuppe




Kveitekjakar, har jeg fått av Helge fra Vega. blåskjell, ørret.
Jeg hadde kokt fiskekraft som jeg hadde liggende i fryseren.
Purre, gulrot, chili, hvitløk, fenikkel Fløte.
Jeg smelter litt smør i en litt stor kjele, har i mel og blander i fiskekraft og fløte, lar det koke seg godt inn, jeg lar den være god og fyldig.
Når den har kokt seg litt inn har jeg i chili, vitløk og strimlet gulrot og lar det småkoke litt. Kveitekjakane har jeg kokt i fiskevannet slik at jeg får renset de før jeg har kveita i supppa.
Så tilsetter jeg strimlet fenikkel, strimlet purre og ørreten som jeg har skjært i tærninger,Så tilsetter jeg kveita, smaker til med salt, og evt. litt mere chili.
Så setter jeg opp varmen slik at det koker så heller jeg i blåskjellene som jeg har skrubbet, og fjernet de skjellene som er åpne og ødelagte, så legger jeg på lokket, og passer på og røre om litt underveis.
Til suppa hadde jeg osterundstykker.

fredag 13. desember 2013

Bordkort/Bryllup






Eskene fikk jeg av Veronica siden hun hadde så mange etter barnedåpen. Jeg tok en sirkel og stanset hull i alle lokkene, over hullet brukte jeg overhead plastark.
Nedi esken brukte jeg et bilde Kjersti Holtet har tatt av oss, en dag vi var sammen i Vigelandsparken for å bli fotografert, Noe som er oss, Jan med pc. og jeg med håndarbeide i hånden, det var mange som trakk på smilebåndet når disse bildene ble til.
Svanene var noe jeg også brukte i innbydelsen,bordkort og takkekort, det samme er det lille hjerte i sharms,blomsten og sommerfuglen som jeg også har brukt igjennom på alt.
Svanene er en marianne dies som egentelig blir brukt liggenede, men jeg hadde lyst å ha to svaner som liksom fløt over vannet. som også lagde et hjerte seg i mellom.Så jeg fikk lagd noen små papirfester slik at de kunne stå oppreist. Jeg ble godt fornøyd med resultatet.

Postkasse til julekort





søndag 10. november 2013

Supergod eplekake



Denne eplekaka har jeg lært av mammaen til min mann Signe, og den er god og rask å lage. Denne er også lett og lage til enten det er to eller ti. Den blir litt karamellisert når den er ferdig:-)
sett ovnen på 225 grader. stekes i ca 20min.

Ha sukker og kanel ( kardemumme) i en bolle.
Skrell epler og del de opp i båter og bland de sammen med sukkerblandingen.

Mandler og kavringer kjøres i en kjøkkenmaskin til de er hakket godt opp.

Bruk en ildfastform, og begynn med å legge eplene tett i bunnen. Så har du over kavringene og mandlene. ett godt lag. så strør du over med brunt sukker. Tilslutt legger du noen små smørklatter.

Så settes det inn i ovnen, sett den gjerne inn i ovnen når du begynner å spise. La den stå litt.
Serveres med lett pisket krem som du tilsetter litt sukker.

mandag 30. september 2013

Lyslykter og lys

 






Min søster har heklet røde og hvite hetter til å ha over glassene, jeg pyntet de også med de små søte hjerter med vinger charms. Lysene ble også pynet med to forskjellige blider ov oss som holder hender, disse bildene er det Kjersti Holtet som har tatt av oss. Lysene ble også pynet med hjerte charmsen og to utstansede hjerter som jeg også brukte på innbydelsen, jeg kjøpte røde hjerte lys på Ikea disse er så fine, så satte jeg alle tre lysene på en sølvplett dekketallerken som jeg har mange av. disse brukte jeg på hvert bord.

søndag 29. september 2013

Blikkboksvaser














Blikkbokser kan brukes til mangt, jeg samlet annanasbokser og hermetiske tomatbokser. jeg tok og fjernet all lim og papir. Så malte jeg de med Gesso maling i tre lag.
Jeg brukte samme servietten på lyset og bordet. Så kjøpte jeg noen sagen servietter med de populære kyssebilder av barna, de er så søte. Når jeg hadde overført dissebildene på blikkboksen satte jeg på et rødt bånd til pynt. Lagde også noen store blikkbokser som jeg brukte som brødbokser, og søpplebokser.  Jeg brukte også bilder som Kjersti Holtet har tatt der vi holder hender gående.

Invitasjoner bryllup









invitasjonene er laget i beige bazill ark,esken er pyntet med ark fra Magnolia, esken er pyntet med sløyfebånd og roser, og en hjerecharms maken til de på arket, bilde inni boksen er det Kjersti Holtet som har tatt av oss, hun er både dyktig og koselig å jobbe sammen med, anbefaler henne på det varmeste. Svanene er stanset ut, det er en marianne dies.de røde små hjertene er også stanset ut i bazill ark. rammen iini esken skjærte jeg rundt slik at den passet inni esken stanset ut den slik at jeg fikk en fin ramme, det som ble skjært ut der brukte jeg foran på esken med stempelet (invitasjon) slik fikk jeg brukt hele arket. det arket er fra Panduro.