fredag 28. september 2012

Lønnebladroser






På jobben i dag lærte jeg av Tanja og lage lønnebladroser, hun satt og lagde disse for å pynte rundt på bordene. De er  bare så nydelige så jeg måtte lære meg det og nå har jeg lagd en bukett i bollen som jeg har på salongbordet . Det ble så utrolig flott. Takk til Tanja som lærte meg disse flotteblomstene:) Når disse blir stygge etter ca en uke kan jeg jo bare gå ut og plukke nye blader.

søndag 23. september 2012

Luer og strømper




Igjen var det Solveig som trengte litt fornying av sin lue garderobe:)
Bilde nr. 1.Lue er fra heftet Drops nr. 140.
Denne er strikket i Drops Nepal 65 % ull 35 % alpaca, Det var et godt og mykt garn og strikke av.

Bilde nr. 2. Pannebånd er fra samme blad som lua over.
Denne er heklet med heklekrok nr. 4.
Drops alpaca 100% alpaca, denne heklet jeg med to lyse beige farger. Denne var enkel og rask og hekle.

Bilde nr. 3. lue, fra samme blad som de over.
Lue og pulsvarmere er strikket i Nepal 65% ull, 35% alpaca og Drops symphony 65% merano ull 35% polyamide.

Bilde nr.4. Lange strømper. Disse er strikket i Sisu fra sandnesgarn. Endelig Solveig fikk du varme strømper, dette arbeidet tok så mye lengre tid en tenkt. men jeg kom i mål etter mye trøbbel på veien. Og det har ikke med strikking av mønster, for det er et par raske strømper å strikke.:)

søndag 16. september 2012

3 nye kort








Da har jeg lagd tre nye kort. Det er morsomt å være på kurs for det at du treffer andre damer som også liker å lage kort, komme med ideer til hverandre, noen av de treffer vi også igjen på nye kurs og det er koselig.Og du glemmer alt annet rundt deg:)
Disse kortene var morsomme og lage, samtidig som de ikke er alt for vanskelige å lage. Husker ikke hva alle arkene heter men det skal jeg finne ut, men noe husker jeg. og hva jeg har brukt.

Kort 1 hjertekort: arkene jeg har brukt her heter: Det lyse arket som er brukt inni og på utsiden heter Vintage summer basic 1921, og det er Maja design.
Den mørke fargen er samme arket men baksiden av det.

Kort 2 Brettekort: arkene jeg har brukt her heter: Det blomstrete på framsiden heter: Vintage summer basic 1933. Det blå småblomstrede arket som er brukt inni og den lille firkanten på yttersiden heter: Vintage summer basic 1935. arkene på baksiden heter Vintage summer basic 1934
Taggene som ligger inni kortet har jeg klipt ut for hånd. og satt bånd på.
underarket på framsiden er et bazil ark som jeg ikke husker hargen på.

Kort 3 trippel lommekort til å legge en liten sjokolade inni .
Arkene jeg her har brukt husker jeg ikke hva heter og det skal jeg finne ut av.
Alle taggene er klipt eller skjært for hånd. den fine blondekanten er en puncher, de to små hjertene på den store taggen er også en puncher.

Innbakte horn




Innbakte horn er enkle å lage. Og er godt å spise. Dette var noe jeg lagde mye da Solveig gikk på skolen de siste årene hjemme, Det var viktig at hun hadde med noe som var godt å spise og som smakte, vanlig mat pakke ble som regel liggende i sekken. De er jo alltid ferske for jeg puttet alle i fryseren og bare tok opp en som hun tok med i sekken og da var den tint når hun skulle spise den på skolen.
 Disse er gode kalde eller varmet opp i ovnen eller mikroen.

Oppskrift:
I disse kan du også bytte ut noe av hvetemeltet med litt grovere mel hvis du ønsker det.

200gr. margarin som smeltes
6 dl. melk
dette varmes opp sammen med smøret til fingervarmt
Ha alt det tørre i bollen
50 gr. gjær
2 ts salt
4 ts sukker
1 kg hvetemel

Fyll:
Skinke i strimler
Ost ( revet)
Her kan du også bruke Feks. taco kjøtt, syltetøy hvis du ønsker de litt søte til kaffen.

Til pensling bruker jeg ett egg som jeg pisker godt.

Bland så alt det tørre og våte sammen. la det kjøre i maskinen i ca 5 min, for da blander deigen seg godt sammen. La deigen stå og heve seg i ca. 40 min. Del deigen i to og kjevle ut en god rund leiv, del den i snipper og legg på fyll. og rull de sammen igjen og legg de på bertt til heving i ca 30 -40 min.
Jeg setter alltid ovnen på ca 100 grader før jeg begynner å bake, for da setter jeg deigene til heving oppå ovnen, da står de lunt og hever seg godt.
stekes i oven på 250 grader i ca 10 - 15 min.

fredag 14. september 2012

Reker med nudler




Denne uken har formen ikke vært god, og maten ikke smakt slik den pleier, så i kveld ville jeg lage noe som var lett og lage, som smakte, og som ikke ble for tungt å spise.

Oppskrift:
til 2 personer

150 gr. sukkererter
3 stk. vårløk
3 fedd hvitløk
1 stor chili
2 ts. frisk ingefær revet.
1 stk. søt paprika
kjøpte en stor pose reker som jeg skrelte når de hadde tint opp.
Stekte en hvitløksbaguett

Skjærte sukkererter i to, vårløken skjærte jeg i skiver. finhakket hvitløken og chilien. paprikaen skjærte jeg i strimler. .
Jeg kjøper eggnudler på asia mat, da jeg synes de er mye bedre, kokte opp en passelig megde, tok av vannet satte den til side.
Så begynte jeg med å frese alle grønnsakene i en wok panne, brukte olje til stekingen. Når de var freste opp hadde jeg over nudlene stekte dette sammen litt, hadde så over rekene til de fikk litt varme.
Når jeg serverte hadde jeg sweet chilisaus over, og hadde brød ved siden av. dette smakte veldig godt og kan anbefales.

søndag 9. september 2012

Ostesuffle




Ostesuffle er noe jeg lager ofte, det er enkelt og smakfullt. Bruker å lage litt salat til og hvitløksbagett ved siden av. I dag ble det bare baguett.:)
Oppskriften jeg har lagt ved er min egen. Den er passe til 2 stk.

Steketemp. 250 grader stekes i midten. ca 50 minutter.

Oppskrift:)

40 gr. margarin smeltes
ca 1 1/2 dl. mel blandes inn.
Spe med ca 5 dl. melk.
1/2 ts salt
1/4 ts med hvitpepper.
Kan også bruke chili pulver etter smak, noe som også er godt.
la sausen koke litt på lav tempratur.
Ha i 4 egg og bland det godt sammen med sausen.
Ha i 180 gr. med ost. her bruker jeg det jeg har, har jeg noe mere smakfull ost bruker jeg også litt av det sammen med vanlig ost for å få mere smak.

lørdag 1. september 2012

sjal til mor




Var innom strikkebutikken en tur denne uka. Da så jeg et slik sjal ferdigstrikket i butikken, og bestemte meg for et slik ville jeg strikke til mor, hun har hatt det strevsomt i det siste og jeg synes hun fortjente en oppmuntring.
Kjøpte garn og bånd. Det garnet som ligger øverst er ikke samme farge som sjalet jeg har strikket nå.
Garnet heter Louisa Harding Simonetta trengte en bunt, det kostet kr. 68.- pr. bunt
De hadde også fått inn bånd sammen med garnet som passet sammen, så jeg kjøpte 4 meter av det, det er nok det dyreste båndet jeg har kjøpt før for det kostet kr. 60.- pr. meter.
sjalet strikket jeg slik ved å legge opp tre masker, og for hver gang jeg snudde la jeg opp en maske, slik gjorde jeg det helt til jeg hadde strikket ut nesten hele garnet, måtte jo ha litt igjen til felling av masker. Jeg brukte en ettermiddag til å strikke sjalet. Båndet sydde jeg på med symaskinen.
Gjett om hun ble glad for sjalet:)