mandag 23. juli 2012

Fiskekort/eske




Dette skulle bli en gave til Tor, tvillingbroren til Jan, Han liker også å fiske og lage mat, derfor kjøpte vi Smaken av Vega, som er en flott bok.Først målte jeg boka i begge retninger. Så begynte jeg å skjære ut til eske og lokk, og limte esken og lokket sammen. I bunnen av esken limte jeg arkene hvor jeg ville skrive en hilsen på.
Jeg kjøpte et ark med vann og bølger, hadde et stempeltrykk av en fisker i båt som jeg farget og klippet ut, satte limputer under for å få den litt opp fra vannet.
Arkene som jeg ellers har brukt er Kaiser Craft, Hunt og Gather collection, Fossic med fisker på ene siden som jeg klippte ut og limte på, Brukte også baksiden som var i blått for å lage litt effekt på det lyse vannet. Det andre arket jeg brukte heter Forage, her var det striper som jeg da valgte å bruke på sidene av esken . Trykte ut bokstaver i forskjellige brunfarger.
Fiskegarnet kommer fra Garastøl, som da selvfølgelig ikke var i bruk lenger da det var gammelt og ødelagt. Gjett om det luket fisk av det garnet når jeg kom hjem med det:) Det ble derfor vasket i litt salmiakk og såpe.:)  Garnet klipte jeg opp da en passelig bite limte det lett i kortet. Så tok jeg litt lim på fiskene jeg hadde klipt ut og limte de i garnet  slik at de så ut som om de er gått i garnet.:)

søndag 22. juli 2012

Blåskjell






I helga har vi vært på hytta til tvillingbroren til Jan og feiret bursdag på forhånd. Vi skulle ha Blåskjell til forrettt, og da måtte vi selvfølgelig ned på brygga og plukke blåskjell, noe jeg aldri har vært med på før, (blåskjell varselet ble skjekka først) de hang langs bryggekanten i hopetall så ei ti liters bøtte ble fyllt fort opp. Vi var ti mennesker til bords. Mange lange trapper opp til hytta igjen ble hver og ett blåskjell skrubbet og vasket. Så ble grønnsakene skjært opp som vi skulle ha sammen med Blåskjellene, det var da vitvin, gulrøtter, vårløk, paprika, tomater, rødløk, og tomatpurre. Dette ble finhakket, og kokt opp så ble skjellene lagt oppi kjelen, og lukten begynte å bre seg rundt ute på terassen. Hvor vi satt og koste oss med Blåskjell, grillet lammelår og kantarellsuiing, hvor Tor hadde vært og plukket et lite lass med flotte kantareller et par dager i forveien.Vi avsluttet kvelden med en aldeles nydelig Verdens beste som Irene hadde bakt.
Vi koste oss utover kvelden på toppen av fjellet med utsikt utover mot Tvedestrand og Risør.

torsdag 19. juli 2012

Tovet stor veske

Ble så inspirert av tante Else og hennes tovede veske når hun var hos mor og far på besøk.  Den forrige jeg lade forsvant fort ut av døra her:)  denne er super til strikketøy, badetøy. :)
Denne har jeg brukt 12 nøster med garn, den måtte toves to ganger. Men da ble den skikkelig tovet.
Fargene på garnet er mørk lilla, lys grønn og gråsort.

mandag 16. juli 2012

Tovede Vinrallarer

Her har jeg tre nye varianter av disse søte rallarene.:) disse er til å ha vinbag i, eller så kan en jo bruke de til å oppbevare plastposer i.:) Den midterste av disse skal jeg snart ha med meg på tur opp til Etnedal.:)
1.Sort bunn og grå hatt
2.Grå bunn og Sort hatt
3.Sort bunn og lilla hatt

Tovet rund veske



Her har jeg laget en tovet veske, med knytebånd. Strikka en rund base  som jeg felte inn jevnte fordelt rundt, så tok jeg opp masker og strikket en bunn. Felte av heklet et langt bånd til hanke. Tovet alle delene og sydde de sammen. Kjøpte meg to fine knapper til pynt ved feste av hanken. heklet en blomst i lys lilla som passset fint på veska. satte en pynteknapp midt i blomsten.:)

torsdag 12. juli 2012

Sjokoladekort 2






Tante Else og Rie er kommet hjem til mor og far noen dager, de bor i København så det er ikke ofte vi sees, så det er alltid koslelig når de kommer. Så jeg måtte ta meg en tur for å hilse på de mens de var her. Og da lagde jeg disse to kortene til de. De ble kjempeglade begge to. Så det var moro at de likte kortene.
Det øverste korter lagde jeg til Else. Papirene jeg brukte er på utsiden Pion Från mitt hjartaII små rosor, innvendig Pion sagan om våren rosa prick. Feltet under bilde på yttersiden er Pion från mitt hjarta  II brevduvor. Rosetten har jeg lagd selv ved bruk av Tim Holtz sin dies. Rosene har jeg lagd selv med en rose dies fra Marianne. Sommerfuglen har jeg lad med en punch fra EK. Bildet er fra Pion.
Det nederste kortet lagde jeg til Rie. Papirene jeg brukte er på utsiden Maja vintage summer Basic 1911, innvendig brukte jeg Pion Sagan om Våren blad, feltet under bilde på yttersiden er Vintage summer basics 1910. Rosene og Rosetten er lagd som over.

onsdag 11. juli 2012

Posesekk kort




Denne posesekken så jeg hos Bikuben på Strømmen. Måtte bare lage en slik. Denne har jeg lagd til Gaver og Glass slik at de har en modell å vise frem.:) Gaver og Glass på Kongsvinger har det meste innen scrapping og all annen hobby.:) absolutt verd et besøk hvis du ikke har vært der.:)
Denne sekken er lagd av to papirposer fra Panduro. Brunt bendelbånd, Blanke splittbinders, 2 magneter som er brukt for å lukke lokkene på sekken, Tynn smal bølgepapp som jeg festet utstansede bokstaver på. mobiltelefonen og verktøyet er å få kjøpt i poser med flere stk. i. Klokka er klipt ut i fra et ark som heter In time - pocket watch fra Panduro
Papirene jeg har brukt er Bazill mørk blå og bilarkene må jeg finne ut hva heter og hvor kommer fra:)

Sjokoladekort2


Sjokoladekort er fin og enkel og lage. Disse er kjempefine hvis en skal bare ha med seg en liten gave. Jeg har lagd disse i en annen utgave men liker denne bedre. Her er det plass til en 200gr. sjokolade plate.
Her har jeg brukt lysegrønn Bazill i selve kortet, Panduro sitt ark som heter Halloween Swirls som pynteark. dette arket er så lekkert i seg selv så jeg valgte ikke å bruke så mye pynt. Brukte også et orange Bazill ark som passet til de andre fargene.

50 års bryllupsdagskort


Dette er er kort jeg lagde for en stund siden. Det er 50 års bryllupsdag. Dette kortet lagde jeg til min onkel og tante.

tirsdag 10. juli 2012

Rør sammen kake


Denne kaka er super enkel og lage, og faller i smak av alle. Har en dålig tid og vil ha en kake anbefaler jeg denne. Kan også serveres med is ved siden av.

Oppskrift:
100gr. margarin
2dl. sukker
2dl. hvetemel
1ts bakepulver
1ts vaniljesukker
2stk. egg¨

Smelt smøret og avkjøl det litt, bland alt sammen i en bolle og rør det godt sammen. Ikke piskes. Når jeg har fått deigen i formen strør jeg over frosne bringebær, og bruker en gaffel for å trykke de ned i deigen.

Her kan du bruke frosne bær, friske bær og de bærene du liker best:)

Jeg dobbler oppskriften og bruker en form på ca. 20-22 cm.
Smør formen, jeg bruker alltid bakepapir i bunnen på formene.
Kaken stekes på 175 grader i ca. 30 min. La den stå litt før du tar den ut av formen:)

Hvis du ønsker en glutenfri variant kan du bytte ut melet med 2dl. potetmel.

Håper den faller i smak hos deg også.:)

søndag 8. juli 2012

Hjemmebakt brød og loff


I dag har jeg bakt brød og loff. Jeg baker stort sett brød hver 14 dag, synes det gir mer metthet enn kjøpebrød, og mye mer smakfult. Dette brødet holder seg også mere saftig, har satt sammen min egen blanding av ingredienser.

Oppskrift kommer her, hvis du har lyst å bake det:)
5dl. skummet kulturmelk
1dl. kruskakli
1dl. linfrø
50gr. gjær
1 1/2dl vann
1ss sukker
1 1/2ts salt
5dl. sanmalt hvete
4dl. hvetemel
jeg bruker også hvis jeg har det hjemme 1dl. havregryn

Jeg varmer opp melken og vannet,
blander alt det tørre og kjører det sammen i noen minutter,
tilsetter melkeblandingen mens jeg kjører maskinen, når jeg har fått en passelig tykkelse på deigen lar jeg den gå i 5minutter i maskinen, for å få en smidig og jevn deig.
Lar deigen stå til heving i 40minutter på et lunt sted.
Har litt mel på benken og knar deigen godt sammen og ruller til ei pølse for så å ha den i en form.
setter den på et lunt sted igjen i ca40 minutter
Har i mellomtiden satt ovenen på 200 grader og steker brødet i ca 45 minutter.

Jeg har ikke noe lunt og varmt sted å sette deigen så når jeg skal heve gjærbakster setter jeg ovnen på 150 grader og setter bollene mine med deigen oppå ovnen:) dette fungerer kjempefint.
:)





God bedring bok





Denne ideen til bok fikk jeg hos Linda på Drømmehjørnet på Skarnes. Henne er det alltid koselig å komme innom og hun har veldig mye fint til Scrapping og kort.Men hun har også mye annet fint:) absolutt verdt et besøk.
Jeg skjærte et Bazill ark i tre deler brettet de som boksider. Limte de sammen til en passelig tykk bok. Her kan du også lage åpninger øverst og langs siden for å legge tags i.:)
Så skjærer jeg alle sidene i de farger jeg ønsker å bruke, legger de opp på bordet for så å finne ut hva jeg vil ha på de forskjellige sider. Og hvilke sider som ligger mot hverandre. Varierte med pynt alt fra blomster, bilder og 3 D bilder, stempler og plass for å skrive hilsen.
Passer på å lime inn bånd foran og bak slik at jeg kan knyte boken sammen.:)
På denne boken er det jo kjempefint å bruke arkrester som en har liggende:)

lørdag 7. juli 2012

Vårruller


Jeg har hatt så lyst å lage vårruller, noe jeg ikke har laget før, forhørte meg med Kristine, Kaia og Grethe og fikk frem noen oppskrifter. Så gikk jeg til Asia mat her i Kongsvinger, og der er de alltid like hyggelige og hjelpsomme.
Så jeg blandet litt alle oppskrifter pluss det hun i butikken kom med.:) Og jammen ble de gode.
Jeg kokte ris og hadde sweet and soursaus og de nystekte vårrullene. Noe som smakte godt sammen.
Oppskrift:)
1pk. vårrullskinn 40stk. i pk.
2pk. kyllingkjøttdeig
1 stk. kålhode
2 stk. store løk
2stk. store chili
1 pose glassnudler
4 store gulrøtter
3stk. fedd hvitløk
frisk koriander
sortmalt grovt pepper
flaksalt
1pk. vårrullkrydder
Jeg stekte kyllingkjøttdeigen sammen med litt salt og pepper, tok den ut av pannen.
Finsnittet, kål, løk. rev gulrøttene, finhakket chili, hvitløk, hakket opp litt koriander, Ha i litt og heller smak deg frem. Glassnudlene tok jeg godt varmt vann fra springen i en bolle, hadde glassnudlene i og lot de ligge i 10 min, hadde de i en sil for å få av vannet, klippte de litt opp med saks.Så tok jeg alle grønnsakene i en wok panne og stekte de litt og smakte til med pepper, salt og vårrullkrydder.
Så blandet jeg inn kjøtt deigen.
Så begynte jeg å fylle fyll i hvert skinn og limte det sammen med eggehvite.
Hadde rapsolje i en kjele og kokte vårrullene:)
Jeg har prøvde å steke de i ovnen og det ble kjempebra. De ble sprø og gode. Da blir de jo enda sunnere og spise også for vi slipper oljen.:)
Jeg satte ovenen på ca 240grader, stekte de i ca 15-20 minutter.

tirsdag 3. juli 2012

Fiske bursdagskort


Vi hadde kjøpt en fiskesatng med snelle og alt til barnebarnet til Jan, da måtte vi jo ha et ordentelig kort også.
Jeg fikk tak i noen fine ark hos Bikuben som heter Kaiser Craft, Fossic og Forage. Fossic arket er med fisker på så jeg klippet ut en abbor som jeg ville bruke på utsiden av kortet. jeg fikk også masse fiskenøre av min samboer, Så hadde jeg kjøpt osteklut som jeg nappet ut tråder av slik at det skulle bli som et nett la dette bak fisken så det så ut som om han hadde snurret seg litt inn. Så lagde jeg en krok som jeg festet i garnet og i munnen på fisken:) så fant jeg også en sjøstjerne charms som passet perfekt på prosjektet.

mandag 2. juli 2012

Grillspyd med svinekjøtt/oksekjøtt



Grillspyd er morsomt og lage, kan stekes i ovenen, i stekepanna eller på en grill.:)
Her har jeg brukt svinekjøtt og oksekjøtt. Men jeg bruker også svinekjtt og scampi noen ganger og det er like smakfullt:)
Marinaden er:
Søt soyasaus, salt soyasaus, chili, vitløk, vårløk,chili, vårløk og chili finhakkes, litt sitronsaft, litt salt, og sursøt chilisaus. Jeg lager marinaden i god tid og lar den stå og smaksette seg litt, så heller jeg marinaden i en pose, legger kjøttet oppi posen, og lar den ligge på benken i to til tre timer i forveien:) snu litt på posen med jevne mellomrom. Legg grillpinnene i vann i ca 5 min. før du trer på kjttet:)
Salat:)
Så dampet jeg opp litt broccoli i litt vann, salt, og smør, avkjølte det under kaldt vann. Hadde så i tomater, ruccola, reddikker, rødløk,agurk, lagde en dressing av sitronsaft, basimicosaus, salt og litt pepper. Og hell dette over salaten litt i forveien.:)
Her serverte jeg med bakt potet, men jeg lagde også litt potetsalat.
Oppskriften er:
Kokte avkjølte poteter
litt finhakket sylteagurk
Finhakket rødløk
finhakket purre.
her kan jeg også bruke finhakket dill og persille. men da jeg har ei som ikke er glad i det lager jeg uten.'
salt, hvitpepper, kraft av sylteagurk og hvis du har kan du også ha litt annanaskraft.
Seter rømme/cremefresh og fløte upisket.
Lykke til:)

Bursdag/vippekort


Et nytt kort som jeg lagde til Signe, Arket jeg brukte inni er fra Pion (från mitt hjarta II),  Arket med roser som er brukt på utsiden er fra Inkido. Sirklene som jeg har brukt på fronten er Nesting circles og nesting doily cirkles. Og sommerfugel puncher Ek butterfly flutter 3D.

søndag 1. juli 2012

Marsipankake med roser /solsikker






Jeg fikk også i oppdrag og lage en marsipankake til henne. Sukkerbrødet bakte jeg selv, fylte det med Bjørnebær, vaniljekrem og krem. Dynket med passion saft. Legger alltid på kremen på kaka kvelden i forveien for da siger den ikke så lett ned når jeg legger over marsipanlokket, og kaka får festet seg.  Her brukte jeg sommerfugel utstikkere som en får kjøpt i butikken og på ebay. Rosene lager jeg utav ti deler som jeg setter sammen til ei rose. Solsikkene og prestekrager er også søte utstikkere som jeg har kjøpt.