søndag 22. juli 2012

Blåskjell






I helga har vi vært på hytta til tvillingbroren til Jan og feiret bursdag på forhånd. Vi skulle ha Blåskjell til forrettt, og da måtte vi selvfølgelig ned på brygga og plukke blåskjell, noe jeg aldri har vært med på før, (blåskjell varselet ble skjekka først) de hang langs bryggekanten i hopetall så ei ti liters bøtte ble fyllt fort opp. Vi var ti mennesker til bords. Mange lange trapper opp til hytta igjen ble hver og ett blåskjell skrubbet og vasket. Så ble grønnsakene skjært opp som vi skulle ha sammen med Blåskjellene, det var da vitvin, gulrøtter, vårløk, paprika, tomater, rødløk, og tomatpurre. Dette ble finhakket, og kokt opp så ble skjellene lagt oppi kjelen, og lukten begynte å bre seg rundt ute på terassen. Hvor vi satt og koste oss med Blåskjell, grillet lammelår og kantarellsuiing, hvor Tor hadde vært og plukket et lite lass med flotte kantareller et par dager i forveien.Vi avsluttet kvelden med en aldeles nydelig Verdens beste som Irene hadde bakt.
Vi koste oss utover kvelden på toppen av fjellet med utsikt utover mot Tvedestrand og Risør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar