mandag 31. desember 2012

Bursdagskort og Bok til Solveig



























Til Solveigs 20 års dag måtte jeg lage et kort og en bok til henne. Eller boka var noe hun kjøpte for et par år siden og lurte på om jeg kunne lage en kokebok med de rettene hun likte som jeg pleide å lage. denne boka ble liggende, så begynte jeg og tenke og forme boka litt inni hodet mitt, og her er resultatet. Jeg brukte bilder fra noen av hennes burdagskaker oppigjennom, det er jo blitt noen forskjellige kaker, så fant jeg noen bilder av henne der hun poserte ved andres kaker jeg hadde bakt, Ganske fotogen var hun eller kansje er hun det i dag også:-) Så fant jeg på nettet litt mål og vekt opplysniger som er kjekke å ha,så  skrev jeg opp noen oppskrifter hun liker, pluss at jeg lot noen være blanke slik at hun kan skrive inn noen selv, så gikk jeg inn i hennens mappe fra skolekjøkkenet fra barneskolen og klipte og limte inn noen oppskrifter hun selv hadde skrevet inn i boka. hennes to betydingsfulle kaker, dåpskake og konfirmasjonskake måtte jeg jo bare bruke. Så lagde jeg en kake sammen med alle elevene i første klasse hakkebakke skogen, og en kake til hallowen som klassen hennes skulle ha, pluss en kake av barneskolen på skotterud når de skulle spleises sammen elever fra en annen skole. Så ble det plass til litt stæsj og sitater og bilder. Tilslutt satte jeg inn bilde av Solveig og meg sammen som vi var pyntet til fest. Og til slutt et flott russebilde og hennes russekort.:-) så boka ble innholdsrik for henne på mage måter. Noe hun satte stor pris på og ble glad foir å få. En flott minnebok på mange måter.:-)

torsdag 27. desember 2012

Pasta med fløte og kylling








Hjemmelaget pasta har jeg prøvd noen ganger og det er veldig godt mye bedre smak og konsistens.

Oppskrift på pasta:

175 gr. mel
1/2 ts. salt
2 stk. egg
1/2 ts. god olivenolje

legg melet på benken. lag en fordypning i melet, og ha i alt det andre. blandes godt sammen til en god og smidig deig. La den hvile seg.
Så deler jeg deigen i tre og kjører den igjennom pastamaskinen til den blir tynn og fin. Så koker jeg opp vannet med salt, og har pastaen i vannet og koker den myk og god. .

Oppskrift på pastasaus:

2 pers.
300 gr. pasta
2stk kyllingbryst
3stk sjalottløk
4stk store champingjonger
4stk skiver bacon
2stk. fedd hvitløk
3dl. kremfløte
3stk egg
150gr. revet parmasan
frisk timian
olivenolje til steking

Skjær opp kyllingen i biter eller strimler.
hakk opp soppen og løken. Del opp baconet og stek det sprøtt.
Stek kyllingen sammen med løk, og sopp i ca. 7-10 min. så den blir gjennomstekt.
Ha i den sprøstekte baconet, og press i hvitløkspressa hvitløken rett over i panna. trekk panna av platen. pisk sammen egg og føte, ha i den revne osten. hell det så over i panna og rør det forsiktig sammen i ca. 1 minutt. strø over hakket timian og servers.
Dette samaker godt. :-)

Julekort/hatt/krukke