torsdag 27. desember 2012

Pasta med fløte og kylling








Hjemmelaget pasta har jeg prøvd noen ganger og det er veldig godt mye bedre smak og konsistens.

Oppskrift på pasta:

175 gr. mel
1/2 ts. salt
2 stk. egg
1/2 ts. god olivenolje

legg melet på benken. lag en fordypning i melet, og ha i alt det andre. blandes godt sammen til en god og smidig deig. La den hvile seg.
Så deler jeg deigen i tre og kjører den igjennom pastamaskinen til den blir tynn og fin. Så koker jeg opp vannet med salt, og har pastaen i vannet og koker den myk og god. .

Oppskrift på pastasaus:

2 pers.
300 gr. pasta
2stk kyllingbryst
3stk sjalottløk
4stk store champingjonger
4stk skiver bacon
2stk. fedd hvitløk
3dl. kremfløte
3stk egg
150gr. revet parmasan
frisk timian
olivenolje til steking

Skjær opp kyllingen i biter eller strimler.
hakk opp soppen og løken. Del opp baconet og stek det sprøtt.
Stek kyllingen sammen med løk, og sopp i ca. 7-10 min. så den blir gjennomstekt.
Ha i den sprøstekte baconet, og press i hvitløkspressa hvitløken rett over i panna. trekk panna av platen. pisk sammen egg og føte, ha i den revne osten. hell det så over i panna og rør det forsiktig sammen i ca. 1 minutt. strø over hakket timian og servers.
Dette samaker godt. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar